Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

Вчинив розбій та ледве не вбив продавчиню магазину: чоловік відповідатиме перед законом

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 3 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чоловіка за ч. 4 ст. 187, ч .2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у приміщення із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, закінчений замах на умисне вбивство).

Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обставини справи

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, на початку травня 2020 року, в Орджонікідзевському районі м. Харкова, неодноразово раніше судимий 46-річний чоловік, уродженець Азербайджану, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, напав на 50-річну продавчиню продуктового магазину. Ножем, взятим із собою з дому, він наніс жінці один удар у живіт та ще один — в обличчя. Зірвавши з жертви фартух, в якому знаходилися гроші, чоловік вибіг з магазину.

Завдяки перехожим, які вчасно викликали швидку, лікарі надали допомогу продавчині, і вона вижила.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2310