Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2020

Майже 3 млн збитків при закупівлі альбомів для новонароджених: головний лікар відповідатиме перед законом, а підприємцю повідомлено про підозру

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 4 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного лікаря одного з медзакладів  Харкова за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, у ході досудового розслідування встановлено, що між фізичною особою-підприємцем та медзакладом укладено договір про закупівлю 8 тисяч альбомів для новонароджених. Підприємець, діючи умисно, надав завідомо підроблену накладну, згідно якої він передав медичному закладу вказаний товар.

Головний лікар, який є матеріально-відповідальною особою, неналежно виконуючи покладені на нього обов’язки, не перевірив наявність зазначених альбомів. Він підписав акт приймання-передачі та платіжне доручення, на підставі чого на рахунок підприємця перераховано майже 3 млн грн бюджетних коштів.

20 липня 2020 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного лікаря одного з медичних закладів Харкова за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Крім того, повідомлено про підозру підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем). Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2215