Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про оскарження тендеру на будівництво автодороги вартістю 204 млн грн

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету Служби автомобільних доріг у Харківській області та укладеного на його підставі договору про надання послуг з ремонту автомобільної дороги на суму 204 млн грн.

Прокурор області Олександр Фільчаков повідомив, що у травні 2019 року між Службою автомобільних доріг у Харківській області та одним із господарських товариств за наслідками процедури публічних торгів укладено договір щодо надання послуг з поточного ремонту автомобільної дороги загального користування на суму майже 1,5 млрд грн.                      

У ході виконання зазначеного договору тендерним комітетом Служби автодоріг прийнято рішення про проведення додаткової закупівлі послуг з ремонту автодороги. Було застосовано переговорну процедуру та укладено з тим же господарським товариством договір про виконання робіт на будівництво автодороги на суму 204 млн грн.

На думку прокуратури, розпорядник коштів безпідставно застосував переговорну процедуру, таким чином уникнув проведення відкритих торгів щодо закупівлі робіт на будівництво автошляху

Підставою позову стали порушення у діяльності тендерного комітету, встановлені за наслідками вивчення матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовими особами Служби автодоріг своїм службовим становищем.

Рішення суду першої інстанції набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1820