Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

У прокуратурі області проведено оперативну нараду про підсумки роботи упродовж 2020 року

28 серпня 2020 року відбулась оперативна нарада під головуванням прокурора області, присвячена підсумкам роботи органів прокуратури Харківської області за минулий період 2020 року на основних напрямах діяльності та визначенню першочергових завдань на наступний період.

У заході взяли участь працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.

Прокурор області Олександр Фільчаков зазначив, що упродовж поточного року прокурорська система в цілому працювала в умовах законодавчих змін та системного реформування відомства. Додатковими викликами у роботі органів прокуратури області стали карантинні обмеження, запроваджені внаслідок пандемії COVID-19.
Олександр Фільчаков наголосив, що позитивні здобутки є наслідком забезпечення максимальної співпраці усіх правоохоронних органів з викриття та розслідування кримінальних проваджень на пріоритетних напрямах, передусім щодо протидії корупційним злочинам, розкраданням бюджету, незаконному використанню земель і злочинам проти довкілля.

Про це свідчить притягнення до відповідальності посадовців керівного складу органів Національної поліції, департаментів та комунальних підприємств Харківської міської ради, Служби автомобільних доріг в області, державних підприємств «Укргазвидобування», науково-дослідних інститутів, Харківської митниці ДФС.

Прокурор області звернув увагу, що активна робота на пріоритетних напрямках має продовжуватись, зокрема щодо документування злочинів у бюджетній, лісовій, земельній сферах, сфері охорони та використання природних копалин, оборонно-промислового комплексу, сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, а також злочинів, вчинених злочинними групами та злочинними організаціями, та порушеннях прав людини співробітниками правоохоронних органів.

Олександр Фільчаков наголосив на важливості досягнення якісних результатів, а не кількісних, а також окреслив коло проблемних питань, які, незважаючи на позитивні зрушення, все ще потребують пильної уваги.

Прокурор області звернувся до керівників місцевих прокуратур та їх заступників з проханням організувати заходи з метою суттєвої активізації діяльності на місцях та посилити координацію між органами правопорядку.
 
 
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2288