Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2020

Прокуратура вимагає скасувати приватизацію дитячого табору «Голубок»

Харківською місцевою прокуратурою № 2 до господарського суду м. Києва  направлено позовну заяву в інтересах держави про визнання незаконними та скасування наказів про приватизацію дитячого оздоровчого табору.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що в 2018 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Харківській, Донецькій та Луганській областях прийнято рішення про приватизацію єдиного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Голубок», розташованого у м. Святогірськ Донецької області. Зазначений дитячий оздоровчий табір розташований на території площею майже 3 гектари у рекреаційній зоні Національного природного парку «Святі гори».

Підставою для прийняття цього рішення були відповідні накази Фонду державного майна України, прийняті у 2017-2018 роках, про включення дитячого табору до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні, а також письмове погодження цієї приватизації службовими особами Донецької обласної державної адміністрації.

Водночас, відповідні накази та погодження приватизації суперечать спеціальним нормам законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про освіту», якими передбачено законодавчі обмеження щодо розпорядження та відчуження дитячих закладів оздоровлення державної форми власності.

Крім того, компетентними органами влади не враховано, що, згідно постанові Верховної Ради України, запроваджено мораторій на відчуження дитячих оздоровчих закладів.

З метою попередження вибуття дитячого табору з власності держави місцевою прокуратурою подано відповідну позовну заяву.

Наразі відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2364