Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2020

Прокуратура домоглася повернення в користування територіальної громади земельної ділянки вартістю понад 9 млн грн

Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури № 1 про стягнення з ТОВ заборгованості з орендної плати в сумі майже 60 тис. грн, розірвання договору оренди та зобов’язання повернути земельну ділянку в користування територіальної громади м. Харкова.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, встановлено, що Харківська міська рада надала в оренду земельну ділянку товариству з обмеженою відповідальністю для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами інфраструктури та вбудованою парковкою. Вартість земельної ділянки, розташованої в Шевченківському районі м. Харкова, складає понад 9 млн грн.

Товариство не виконувало зобов’язання, передбачені договором оренди землі: будівництво не здійснено, а орендна плата не сплачувалась з 2018 року. Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом.

Господарський суд Харківської області зазначену позовну заяву не задовольнив, тому прокуратура подала апеляційну скаргу. Східний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та зобов’язав ТОВ повернути земельну ділянку в користування територіальної громади.

Наразі місцевою прокуратурою забезпечується виконання зазначеного рішення суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1585