Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Збут підроблених поштових марок до так званої «ЛНР»: повідомлено про підозру двом особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України: одному — за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України), іншому — за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб, до складу якої входили мешканці Харківського, Київського, Вінницького, Дніпропетровського та Кропивницького регіонів, створено розгалужену мережу збуту підроблених знаків поштової оплати державного підприємства «Укрпошта». Зазначені особи реалізовували підроблені марки великими партіями удвічі дешевше від їхньої номінальної вартості, підшукуючи клієнтів  через мережу Інтернет.

Зокрема встановлено, що підроблені марки постачалися до тимчасово окупованих територій Луганської області для потреб «судової гілки влади» так званої «ЛНР».

Внаслідок протиправної діяльності вказаної групи осіб національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» щомісяця зазнавав збитків у великих розмірах.

22 жовтня 2020 року під час збуту підроблених поштових марок викрито одного з членів групи. Спільно зі слідчими СБУ в Харківській області проведено 28 обшуків за місцями роботи і мешкання фігурантів справи, у ході яких виявлено та вилучено підроблені поштові марки, грошові кошти, а також засоби зв’язку та чорнові записи з інформацією про протиправну діяльність.

Досудове розслідування триває. Встановлюється коло інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Санкція ч. 3 ст.110-2 КК України передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від шести до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1855