Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

Не на сторожі закону: за обвинуваченням у крадіжці судитимуть поліцейського

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника ГУНП в Харківській області за фактом крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК України).

Як повідомлялось раніше, службовою особою поліції, яка згідно службових обов’язків забезпечує охорону спеціального майданчику тимчасово затриманих транспортних засобів, розроблено злочинну схему щодо розукомплектування та викрадення чужого майна – запчастин з арештованих автівок.

Так, 18 квітня 2020 року зазначений співробітник поліції заступив на чергування з охорони майданчика. Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, поліцейський заздалегідь підготовленими інструментами демонтував оригінальні задні ліхтарі (зовнішні та внутрішні) з позашляховика преміального класу.

Наступного дня правоохоронець виніс викрадене майно за межі майданчика. Своїми діями зловмисник спричинив матеріальну шкоду власнику автівки на суму майже 12 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1837