Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

Органи прокуратури області протидіють корупційним проявам

Харківською обласною прокуратурою упродовж 2020 року проводиться активна робота у сфері запобігання та протидії корупції.

З початку року обласною прокуратурою вивчено та погоджено складання 674 проєктів протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

До адміністративної відповідальності за порушення положень Закону України «Про запобігання корупції» та інших вимог антикорупційного законодавства судами за участю органів прокуратури області притягнуто 352 особи. На них накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 122 тис. грн.

Зокрема, встановлено, що голова однієї з сільських рад Вовчанського району області, усупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції» підписував розпорядження про особисте преміювання за рахунок бюджетних коштів. Внаслідок цього зазначений чоловік більше ніж рік незаконно отримував премії на загальну суму понад 100 тис. грн.

Постановою Вовчанського районного суду Харківської області вказаного громадянина визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

За аналогічні порушення притягнуто до адміністративної відповідальності ще кількох голів місцевих рад.

Постанови суду в зазначених справах набрали чинності.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1901