Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

Вимагали 100 тис. доларів США, спланували викрадення людини і погрожували вбивством — двом чоловікам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом вимагання та закінченого замаху на незаконне позбавлення волі та викрадення людини за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 146 КК України).

За даними слідства, раніше судимий 22-річний мешканець м. Бровари Київської області, діючи за попередньою змовою з іншими особами, спланував викрадення та незаконне позбавлення волі мешканця м. Харкова, який є лідером ромської громади. Для реалізації плану фігуранти залучили ще одного чоловіка, який мав викрасти та утримувати зазначену особу.

24 листопада 2020 року правоохоронцями проведено спецоперацію, в ході якої інсценовано викрадення та незаконне позбавлення волі чоловіка. Крім того, знято відео, де потерпілий каже про те, що його викрали та просить родичів передати зловмисникам 100 000 доларів США. Це відео було надіслано замовникам викрадення, а вони, в свою чергу, переслали його сину потерпілого. Якщо кошти не будуть передані, викрадачі погрожували вбивством чи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Того ж дня двох замовників викрадення затримано в порядку ст. 208 КПК України на території м. Києва. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1798