Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

За втручання прокуратури у державну власність повернуто землі вартістю понад 3 млн грн

Балаклійський районний суд задовольнив позов заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури та скасував договори оренди та суборенди, за якими незаконно було передано землі з державної власності у користування сільськогосподарського товариства.

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, встановлено, що в 2014 році ГУ Держземагентства в Харківській області незаконно надало в оренду на 49 років землі для ведення фермерського господарства мешканцю м. Харкова. Вартість земель площею майже 140 га складає понад 3 млн грн.

У своїй заяві зазначений громадянин мав подати документи, які б підтверджували його намір займатися фермерським бізнесом. Проте чоловік не надав підтвердження щодо профільної освіти або досвіду роботи у сільському господарстві, наявності власної сільськогосподарської техніки для обробки землі та навіть не оформив фермерське господарство. Крім того, порушуючи вимоги чинного законодавства, чоловік передав землі у суборенду одному з сільськогосподарських товариств. Ці обставини і стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.

На теперішній час рішення виконано та в державну власність повернуто зазначені землі сільськогосподарського призначення.


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1757