Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

Збували психотропи на території області — двом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 39-річному чоловіку та 33-річній жінці за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як повідомив в. о. керівника місцевої прокуратури Іван Єна, подружжя з м. Чугуєва організувало онлайн-крамницю для збуту психотропів на території Харківської області. Раніше судимий громадянин купував психотропні речовини оптовими партіями. У подальшому разом зі своєю дружиною чоловік фасував психотропи у згортки та збував дрібними частинами. Жінка спілкувалась з покупцями — приймала замовлення, відправляла координати з місцезнаходженням згортків.

Крім подружжя, до розповсюдження товару долучились ще троє осіб, які безпосередньо розкладали «закладки».

1 грудня подружжя затримано в порядку ст. 208 КПК України. У ході проведених обшуків вилучено сліп-пакети з психотропною речовиною, 12 літрів опію екстракційного, матеріали для фасування, електронні ваги, мобільні телефони, а також пістолет і набої.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також накладення арешту на транспортний засіб, який використовували підозрювані в злочинній діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Чугуївського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області, управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1980