Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

При спробі надати 3 000$ неправомірної вигоди прокурору затримано одного з керівників державної лабораторії (ФОТО)

У Харкові затримано одного з керівників Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, який намагався надати неправомірну вигоду прокурору місцевої прокуратури за закриття кримінального провадження.

У ході досудового розслідування встановлено, що до прокурора звернувся один з керівників державної лабораторії з пропозицією надати неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди. Прокурор, у свою чергу, повідомив керівництву про ці обставини. Крім того, до обласної прокуратури звернувся громадянин, який повідомив, що зазначений керівник лабораторії попрохав його бути посередником, а саме передати 3 тис. доларів прокурору.

3 грудня 2020 року зазначеного керівника лабораторії затримано в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди посереднику для подальшої передачі прокурору. В ході огляду місця події слідчими виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 3 000 доларів США.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура. Досудове розслідування — слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.
 
 
 


Боротьба з корупцією — одне з головних завдань правоохоронців  України, тому на власному прикладі співробітники прокуратури демонструють нетерпимість до цього небезпечного суспільного явища.

Нагадуємо про кримінальну відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди правоохоронцю!

Здолаємо корупцію разом!
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2360