Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

Обласна прокуратура в апеляційній інстанції домоглася повернення в державну власність сільськогосподарських земель вартістю 11 млн грн

За принципової позиції обласної прокуратури у власність держави повертаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Печенізького району Харківської області.

Харківською місцевою прокуратурою №2 у 2019 році пред’явлено 16 позовів до Печенізького районного суду Харківської області щодо повернення земельних ділянок площею близько 100 га та вартістю 11 млн грн з власності фізичних осіб.

Вказані земельні ділянки незаконно безоплатно передано фізичним особам під час нібито «розпаювання» фермерського господарства. При цьому встановлено, що вказані фізичні особи не мали наміру займатись фермерством, не мали відповідної освіти та техніки.

Таким чином, встановлено, що процедуру безоплатної передачі ділянок застосовано, щоб уникнути земельних торгів та незаконно безоплатно приватизувати державні землі. Це і стало підставою для направлення відповідних позовів до суду.

Рішеннями Печенізького районного суду Харківської області у задоволенні всіх 16 позовах відмовлено в повному обсязі.

Проте, за принципової позиції обласної прокуратури, вказані рішення оскаржено в апеляційній інстанції.

На даний час Харківським апеляційним судом скасовано всі 16 рішень суду, позови прокуратури задоволено у повному обсязі, а державі повернуто сільськогосподарські землі вартістю 11 млн грн.

Рішення апеляційного суду набрали законної сили та на даний час виконуються.





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1674