Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася задоволення позову про стягнення 1,5 млн грн шкоди, завданої самовільним надрокористуванням

Постановою Східного апеляційного господарського суду задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Держекоінспекції в області до підприємства про стягнення шкоди, завданої самовільним користуванням підземними водами.

У ході перевірки, проведеної Державною екологічною інспекцією, встановлено, що молочне підприємство, розташоване в Куп’янському районі Харківської області, у період з 2017 по 2018 рр. здійснювало забір з трьох свердловин, не маючи при цьому спеціального дозволу на користування надрами, тобто підземними водами. Зазначеними діями підприємство порушило вимоги  ст. ст. 16, 19, 21 Кодексу України про надра та ст. 11 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Ізюмська місцева прокуратура направила до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Держекоінспекції в Харківській області до зазначеного підприємства про стягнення 1,5 млн грн шкоди, завданої самовільним надрокористуванням. Господарським судом Харківської області у задоволенні позову відмовлено, після чого обласною прокуратурою направлено апеляційну скаргу на вказане рішення. Постановою Східного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове рішення, яким задоволено позов прокуратури.

Наразі вживаються заходи щодо реального виконання судового рішення.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1735