Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Тримання під вартою без права внесення застави — суд змінив запобіжний захід підозрюваному у зґвалтуванні

За принципової позиції Харківської місцевої прокуратури №6 ухвалою Харківського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави чоловіку, який підозрюється у зґвалтуванні та грабежі (ч. 1 ст. 152, ч. 2 ст. 186 КК України).

Як розповів в. о. заступника керівника місцевої прокуратури Максим Мозговий, досудовим розслідуванням встановлено, що вранці 14 грудня 2020 року в смт. Пісочин 22-річний молодик напав на 49-річну жінку та зґвалтував її. Схопивши сумку потерпілої з її особистими речами, чоловік намагався втекти.

Цього ж дня його затримано співробітниками поліції в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.

Ухвалою слідчого судді Харківського районного суду Харківської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 42 040 грн.

На вказане рішення суду прокурором подано апеляційну скаргу. Ухвалою Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу задоволено в повному обсязі. Постановлено нову ухвалу, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування триває.  

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1952