Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Незаконне заволодіння бюджетними грошима під час ремонту дитячого садочка — директору ТОВ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2019 року між Управлінням освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено два договори підряду. Відповідно до зазначених договорів, ТОВ зобов’язується виконати капітальний ремонт одного з комунальних закладів дошкільної освіти — ясла-садочка.

Директор ТОВ, достовірно знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладених договорів, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт і таким чином заволодів бюджетними коштами на суму майже 80 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — відділ кримінальної поліції Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1927