Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Вирок суду: 10 років позбавлення чоловіку, який захопив заручників у відділенні Укрпошти

За підтримання публічного обвинувачення Харківською обласною прокуратурою Київський районний суд визнав винним та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі чоловіку, який захопив та утримував заручників у відділенні Укрпошти (ч. 2 ст. 147, ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 310 КК України).

Після вивчення повного тексту вироку прокуратурою буде вирішено питання щодо його апеляційного оскарження.

Обставини справи

За даними слідства, 30 грудня 2017 року чоловік зайшов до відділення Харківської дирекції ПАТ «Укрпошта», розташованого по вул. Шевченка, де в цей час знаходились троє працівників установи та шестеро відвідувачів, двоє з яких — неповнолітні діти.

Чоловік повідомив, що це захоплення заручників, заблокував двері до відділення та продемонстрував закріплений на його тілі предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій. Зловмисник погрожував, що в разі відмови підкорюватися його вимогам він приведе вибуховий пристрій у дію. Чоловік висував вимоги до правоохоронних органів України щодо звільнення з-під варти особи, ім’я якої не називав, погрожуючи знищити себе та заручників.

Того ж дня протиправні дії чоловіка припинено працівниками правоохоронних органів, а заручників звільнено.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що зазначений громадянин вирощував на території свого домоволодіння коноплі, а також зберігав наркотичний засіб — канабіс.

Розгляд справи тривав три роки, оскільки склад суду змінювався тричі через те, що судді виходили на пенсію, і судовий розгляд починався із самого початку.

Наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки не сплинув строк на його апеляційне оскарження.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2241