Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

Освітлення на проспекті Гагаріна зі збитками 800 тис. грн — справу передано до суду (ФОТО)

За погодженням з обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох осіб — організатора, одного із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та директора ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2019 році 40-річний харків’янин утворив і очолив організовану групу для заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків у місті Харкові. До складу групи він залучив одного із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та директора товариства з обмеженою відповідальністю.

Так, посадовець під час проведення закупівлі послуг з проведення капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна, за погодженням з членами організованої групи, прийняв рішення про укладення договору на виконання вказаних робіт з ТОВ.

Очільник організованої групи, фактично керуючи діяльністю ТОВ, організував придбання замість вказаного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки, електроосвітлювальне обладнання іншої марки за нижчою вартістю, яке й було встановлено на будинках.

Зазначений директор ТОВ вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт про найменування виробів, використаних для улаштування підсвічування, та їхню вартість. Посадовець Харківської міської ради, діючи у складі організованої групи, від імені Департаменту прийняв вказані роботи з ремонту, підписавши відповідні документи, та підтвердив факт встановлення на будинку електроосвітлювального обладнання певної марки.

Таким чином, на розрахунковий рахунок підприємства-підрядника надлишково перераховано понад 800 тис. грн бюджетних коштів Харківської міської ради.

Отже, своїми неправомірними діями члени організованої групи заволоділи грошовими коштами бюджету м. Харкова у розмірі понад 800 тис. грн.

Прокурором також заявлено цивільний позов на вказану суму.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції України.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2024