Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Незаконне заволодіння 300 тис. грн — директору ТОВ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору ТОВ за фактами внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України) та незаконного заволодіння чужим майном, вчиненим шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Сергій Сотник, досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року між Зачепилівською селищною радою Зачепилівського району Харківської області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду. Відповідно до зазначеного договору, ТОВ зобов’язується виконати будівельно-монтажні роботи з будівництва майданчику зі штучним покриттям для мініфутболу.

Директор ТОВ, достовірно знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладеного договору, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт і таким чином заволодів бюджетними коштами на суму майже 300 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Зачепилівського ВП Красноградського ВП ГУНП в Харківській області.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2133