Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Розтрата понад 600 тис. грн бюджетних коштів — колишньому посадовцю районної державної адміністрації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю Золочівської районної державної адміністрації за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2018 року між Золочівською райдержадміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо здійснення реконструкції Золочівської музичної школи.

Директор ТОВ, достовірно знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладених договорів, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт.

Посадовець РДА, у свою чергу, підписав зазначений документ, на підставі чого на рахунок ТОВ перераховано бюджетні кошти. Сума збитків, завданих державі, складає понад 600 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Золочівського ВП Дергачівського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід  – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2071