Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

Обласною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства під час тримання у спецприміщеннях місцевих загальних судів обвинувачених (підсудних) та засуджених

Органами обласної прокуратури у грудні 2020 року проведено перевірки додержання законності з питань матеріально-технічного та медико-санітарного забезпечення спецприміщень для тримання обвинувачених (підсудних), засуджених у місцевих загальних судах області, та рівня забезпечення конституційних прав в’язнів, які доставляються до суду для участі у судових засіданнях.

Встановлено непоодинокі факти невідповідності існуючих у місцевих загальних судах області спецприміщень для тримання обвинувачених (підсудних) та засуджених вимогам національного законодавства і міжнародних стандартів. Недотримання вимог законодавства призвело до порушень конституційних прав обвинувачених (підсудних) та засуджених осіб під час їх тримання у спецприміщеннях місцевих загальних судів.

Перевірками в діяльності конвойних підрозділів поліції, які здійснюють доставку в’язнів до суду, забезпечують охорону та належне їх тримання у вищевказаних спецприміщеннях, встановлено численні порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію» та іншого законодавства.

Крім того, виявлено порушення, які стосуються забезпечення належного технічного стану спеціальних конвойних автомобілів та обов’язкового роздільного тримання визначених законом категорій в’язнів.

За результатами проведених перевірок органами обласної прокуратури керівникам відповідних підрозділів поліції внесено 9 вказівок у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» про усунення виявлених порушень законодавства та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1900