Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2021

Одержання 21,5 тис. грн неправомірної вигоди — посадовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру чоловіку, що займає керівну посаду в регіональній філії «Центр державного земельного кадастру», за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, досудовим розслідуванням встановлено, що в середині 2020 року до Харківської регіональної філії «Центр державного земельного кадастру» звернувся місцевий мешканець з приводу отримання документів для розробки проєкту відведення земельної ділянки та передання її у власність. Чоловік, який займає керівну посаду в зазначеній установі, відповів, що такі документи можна отримати, «сплативши» 21,5 тис. грн. Громадянин, від якого вимагали кошти, звернувся до правоохоронних органів.

Гроші передавались трьома траншами. Під час проведення слідчих (розшукових) дій фігурант одержав від заявника 10 тис. грн, а потім 1,5 тис. грн, після чого видав частину документів, необхідних заявнику.

18 січня 2021 року після передачі третьої частини грошових коштів у розмірі 10 тис. грн зазначену особу, що займає керівну посаду в Харківській регіональній філії «Центр державного земельного кадастру», затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вказаному чоловіку повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — співробітники Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2729