Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2021

Майже 1,8 млн грн збитків — судитимуть майстра лісу

Обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно майстра лісу Коломацького лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, майстер лісу Коломацького лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство», будучи посадовою особою, несумлінно ставлячись до своїх службових обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене. Внаслідок цього на території вказаного лісництва невстановлені особи вирубали 115 сироростучих дерев.

Сума завданих збитків складає майже 1,8 млн грн.

Досудове розслідування здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2288