Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

300 тис. грн за посаду в державній лабораторії — посадовець постане перед судом (ФОТО)

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 2 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно в.о. директора однієї з державних лабораторій у сфері споживчого ринку за фактом прохання надати неправомірну вигоду, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що в. о. директора однієї з державних лабораторій повідомив своїй підлеглій, що, на його думку, вона неналежно виконує свої службові обов’язки, і, у зв’язку з цим він має на меті розглянути питання щодо її заміщення або навіть звільнення. При цьому посадовець зазначив, що для того, аби залишитись на посаді, жінка повинна передати неправомірну вигоду в сумі 300 тис. грн.

У подальшому зазначений чоловік повідомив підлеглій, що вона зобов’язана надати йому грошові кошти у розмірі 60 тис. грн за те, що він дозволить їй працювати на займаній керівній посаді у травні 2020 року, а в разі ненадання коштів жінку буде звільнено. Посадовець сказав, що є претенденти, які спроможні платити 80 тис. грн на місяць за перебування на вказаній посаді.

Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3, оперативний супровід здійснювали співробітники Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1958