Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Вбивство у пров. Отакара Яроша — затриманому повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру чоловіку за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

За інформацією в. о. керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що 22 лютого цього року о 19.40 до чергової частини Харківського районного управління № 3 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення, що по пров. Отакара Яроша чутно звук пострілу. На місці події виявлено труп 40-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Встановлено, що того вечора відбулась зустріч між кількома чоловіками, щоб вирішити фінансове питання — один із них начебто заборгував іншому близько 100 тисяч доларів США. Разом із чоловіком, який давав зазначену суму в борг, приїхали ще кілька його знайомих.

У ході спілкування між підозрюваним та іншими особами виник конфлікт, під час якого підозрюваний дістав пістолет і зробив постріл в одного з опонентів, після чого поїхав з місця події на власному автомобілі. Від отриманого поранення потерпілий помер.

Особу зловмисника оперативно встановлено і вже за декілька годин затримано в порядку статті 208 КПК України. Ним виявився 50-річний чоловік. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції № 3.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3076