Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

Поліцейський, який скоїв ДТП постане перед судом (ВІДЕО, ФОТО)

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського Куп’янського  ВП ГУНП в Харківській області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне  ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

Як повідомлялось раніше, досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 12 жовтня 2020 року поліцейський Куп’янського ВП ГУНП в Харківській області, перебуваючи поза службою, керував автомобілем «ВАЗ-2110» та, рухаючись зі швидкістю 85 км/год, порушив правила дорожнього руху, скоївши зіткнення з причепом вантажного автомобіля «MAN», який стояв нерухомо на смузі попутного напрямку. Внаслідок ДТП пасажирка, яка також була поліцейською, отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2075