Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

На 5 років засуджено жінку за незаконну торгівлю сурогатним алкоголем

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав винною жінку за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту сурогатного алкоголю, яке призвело до отруєння і смерті осіб (ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, у вересні 2016 року, через мережу «Інтернет» зловмисниця придбала та збула іншій особі незаконно виготовлені алкогольні напої з недоброякісної сировини (метиловий спирт) під виглядом коньяку, у кількості 5 л, за ціною 225 гривень.

Після цього, покупець переніс придбані у зловмисниці алкогольні напої до свого магазину та здійснив продаж 7 особам. Вживання даного алкоголю призвело до отруєння 7 осіб, 3 з них померли.

Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 23.02.2021 особу визнано винною  за ч. 3 ст. 204 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. Одночасно з цим, судом задоволено позовні вимоги  потерпілих: щодо відшкодування матеріальної шкоди на загальну суму майже 54 тис. грн та моральної шкоди на загальну суму 2 млн грн.

Довідково:
Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2121