Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

Збитки державі на майже 8 млн грн при ремонті дороги – директору приватного підприємства повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства, за фактом заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, а також складання, видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У 2018 році між департаментом Харківської обласної державної адміністрації та підприємством  укладено договір на суму майже 11 млн грн щодо виконання робіт з поточного ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Зміїв – Таранівка в Харківській області. За вказаним договором були здійснені проплати в повному об’ємі за роботи згідно технічної документації.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обсяги та вартість робіт з поточного ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення в Харківській області (окремими ділянками), що внесені підрядником до актів виконаних робіт за договором не відповідають фактичним обсягам та вартості робіт. Зокрема підприємством взагалі не виконувались роботи з влаштування вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, влаштування вирівнюючого шару з щебнево-піщаної суміші. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, внесених до актів, складає майже 8 млн. грн.
 
Крім того, проведено обшуки за місцем знаходження підприємств, вилучено бухгалтерську, технічну, тендерну та іншу документацію.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюється співробітниками Управління стратегічних розслідувань  НП в Харківській області.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2075