Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

Переплата за електроенергію майже на 17 млн грн — перевіряється зростання цін на проїзд у трамваях та тролейбусах у Харкові

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру директору комунального підприємства за ч. 2 ст. 367 КК України за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури №5 Олексій Лесенко, досудовим розслідуванням встановлено, що директор КП уклав договір з приватною фірмою — переможцем тендеру, яка запропонувала найвигідніші умови на поставку електроенергії для руху тролейбусів та трамваїв у Харкові.

В подальшому директор підприємства підписав декілька додаткових угод, якими безпідставно завищено вартість електроенергії майже на  17 млн грн.   

Під час розслідування також перевіряється  інформація чи вплинули ці дії на підвищення тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань України в Харківській області Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1990