Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

За розповсюдження та зберігання 20 кг амфетаміну двом чоловікам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Дніпропетровської області, за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення з метою збуту психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства встановлено, що на початку березня 2021  у м. Дніпро двоє чоловіків домовились про зберігання з метою збуту та перевезення психотропних речовин в особливо великому розмірі.
Так, чоловіки розподіливши між собою ролі, у невстановленому на даний час місці,  придбали 20 полімерних пакунків з психотропною речовиною – «амфетамін», загальною масою 20 кг та зберігали у м. Дніпрі.

Далі один з співвиконавців з метою збуту взяв 15 полімерних пакунків з «амфетаміном» та поклавши до власного автомобілю, вирушив у напрямку міжнародного пропускного пункту «Гоптівка» Харківської області, де був зупинений працівниками СБУ та Національної поліції України.

За результатом проведення обшуку автомобілю вилучено 15 пакунків з психотропною речовиною – «амфетамін», загальною масою 15 кг.

За результатами обшуків проведених у іншого співучасника виявлено та вилучено 5 полімерних пакунків з психотропною речовиною – «амфітамін», загальною масою 5 кг. Цього дня останнього затримано.

Крім того, в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 289 КК України перевіряється інформація щодо причетності вказаних осіб до серії викрадень преміальних автомобілів на території Харківської та інших областей.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області за оперативного супроводження УСБУ у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2309