Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Слідчо – заарештованому «смотрящему» повідомлено про підозру за поширення злочинного впливу та збут наркотиків (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру слідчо-заарештованому чоловікові за фактом поширення злочинного впливу на території слідчого ізолятору, незаконне придбання та зберігання з метою подальшого збуту наркотичного засобу в даній  установі (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник в ході «злочинного зібрання» з використанням засобів зв'язку за протекторату загальновизнаних у кримінальному світі суб’єктів підвищеного злочинного впливу, призначений так званим «смотрящім» за СІЗО м. Харкова та останній забезпечував виконання злодійських неписаних законів поведінки.

Упродовж листопада 2020 року – березня 2021 року підозрюваний призначив з числа слідчо-заарештованих представників кримінального середовища - «смотрящими» за корпусами СІЗО». Крім того, поширив злочинний вплив, у тому числі щодо організації азартних ігор та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин у місцях несвободи.

Під час проведеного 13.01.2021 огляду камери в слідчому ізоляторі в особистих речах підозрюваного виявлено і вилучено наркотичний засіб, який останній незаконно придбав і організував його доставку з метою подальшого збуту на території слідчого ізолятору.

В ході досудового слідства буде надано правову оцінку діям співробітників Державної установи «Харківський слідчий ізолятор».

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка, відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2678