Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

Оренда земельних ділянок на підставі договорів з ознаками підроблення загальною площею понад 350 га — прокуратура направила позов до суду

Харківською окружною прокуратурою в інтересах держави подано до господарського суду Харківської області позовну заяву щодо визнання недійсними договорів оренди землі, скасування рішень державного реєстратора щодо реестрації цих договорів, а також повернення земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 350 га та вартістю понад 58 млн грн у відання держави.

Підставами для представництва інтересів держави в суді стали порушення вимог чинного законодавства України при набутті суб’єктом господарювання в користування спірних земельних ділянок, які розташовані на території Харківського району.

Так, державним реєстратором здійснено реєстрацію прав оренди цих  земельних ділянок за суб’єктом господарювання без належних наказів ГУ Держгеокадастру у Харківській області про передачу їх в оренду, а також без підпису уповноваженої особи в договорах оренди землі, тобто на підставі договорів з ознаками підроблення.

За фактом цих подій Харківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України, а саме зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1899