Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

Прокуратура домоглася повернення у відання держави земельної ділянки вартістю понад 30 млн грн

Кегичівським районним судом Харківської області у повному обсязі задоволена позовна заява прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Харківській області про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки, загальною площею понад 100 га та повернення її у відання держави.

Так, у 2014 році мешканець смт. Кегичівка Харківської області уклав договір оренди землі з Головним управлінням Держземагенства у Харківській області, яким особі надано в строкове платне користування земельну ділянку, площею понад 100 га для сінокосіння і випасання худоби.

Проте, з 2016 року орендар, з метою отримання прибутку за рахунок обробітку землі, без правових підстав, почав вирощувати на вказаній земельній ділянці сільськогосподарські культури в порушення умов договору та вимогам чинного законодавства. 

Незаконне розорення пасовища призвело до погіршення якості ґрунту та виснаження землі, що завдало значної шкоди земельним ресурсам держави.

Вказані обставини стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду. Вартість земельної ділянки складає понад 30 млн грн.

На даний час рішення не набрало законної сили.

Крім того, на даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за цим фактом. Проводяться слідчі дії, направлені на повне, всебічне і неупереджене дослідження всіх обставин кримінального правопорушення.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1716