Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Привласнення грошей, збитки підприємству понад 200 тис. грн: голові правління ЗАТ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру голові правління ЗАТ за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно (ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця будучи службовою особою ЗАТ, маючи доступ до рахунків підприємства, перерахувала грошові кошти в розмірі понад 50 тис. грн на власний рахунок в банку, якими розпорядилась в подальшому на свій розсуд.

Одночасно з цим, реалізуючи повторно свої злочинні дії за аналогічною схемою, неодноразово перераховувала грошові кошти підприємства на власний рахунок у банку, чим завдала матеріальної шкоди на загальну суму понад 200 тис. грн.
За результатом досудового розслідування зловмисниці повідомлено про підозру.

Окружною прокуратурою погодженно клопотання до суду щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводиться слідчими Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
   

кількість переглядів: 1903