Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Позбавили волі і катували — чотирьом чоловікам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом катування, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, незаконного позбавлення волі з корисливих мотивів, незаконного проникнення до житла (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 162 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Купріянов, у ході досудового розслідування встановлено, що 20 лютого цього року четверо молодиків незаконно проникли на подвір’я приватного будинку, розташованого у Холодногірському районі м. Харкова. Чоловіки, наносячи тілесні ушкодження господарю помешкання, витягли його з двору домоволодіння, заштовхали його до автомобіля «Toyota Land Cruiser Prado». Вимагаючи грошові кошти та продовжуючи наносити тілесні ушкодження, зловмисники таким чином позбавили волі потерпілого і  повезли його у невідомому напрямку.

Через деякий час нападники висадили чоловіка біля сусіднього будинку.

31 березня за місцем мешкання підозрюваних проведено обшуки, у ході яких вилучено зброю, патрони, сльозоточиві балончики, кайданки, флеш-носії та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять співробітники слідчого відділу відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюються працівниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Слідчі дії тривають.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2364