Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

Вибух на заводі у Харкові: підприємцю повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, а саме порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого (ч. 2 ст. 271 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на одному з заводів міста підприємець не маючи відповідних документів орендував ангар, де облаштував маслобійний цех, на якому стався вибух.

У результаті вибуху одна людина отримала опіки, другий чоловік загинув.

02.04.2021 підприємцю було повідомлено про підозру та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

04.04.2021 Жовтневий районний суд м. Харкова розглянув та задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави стосовно підприємця.

Досудове розслідування по вказаному кримінальному проваджені триває, проводяться слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — відділення поліції № 1 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2390