Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

Телефонне шахрайство на тисячі доларів США — молодику повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 22-річному чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Ярослав Коптєв, досудовим розслідуванням встановлено, що молодик повідомляв по телефону мешканцям м. Богодухів, що їхні родичи потрапили до поліції за скоєння кримінального правопорушення. Щоб вирішити питання щодо їхнього звільнення від кримінальної відповідальності, необхідно передати грошові кошти. Занепокоєні потерпілі погоджувались і передавали зловмиснику вказані ним суми коштів.

Наразі встановлено два епізоди кримінальних правопорушень. Так, на початку квітня цього року шахрай отримав від двох потерпілих 6 450 доларів США та 28 000 гривень відповідно.

Після отримання грошових коштів чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Ухвалою слідчого судді Богодухівського районного суду підозрюваному обрано максимально можливий за вчинення вказаних кримінальних правопорушень запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Богодухівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, причетні до скоєння зазначеного кримінального правопорушення, а також перевіряється причетність підозрюваного до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території Богодухівського району Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2536