Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

Пересилав бойову зброю — чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури міста Харкова 16 квітня 2021 року повідомлено про підозру киянину за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Як розповів керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що 74-річний мешканець Києва запропонував іншому громадянину, мешканцю Харкова, придбати вогнепальну зброю.

Під контролем правоохоронних органів зазначений чоловік, не маючи відповідного дозволу, переслав через логістичну компанію до Харкова бойову вогнепальну зброю — гвинтівку СВД-40.

Крім того, вказаний киянин придбав у мешканця м. Кременчук Полтавської області бойовий пістолет Люгер Р08, який також у подальшому відправив до Харкова, де протиправну діяльність і викрили правоохоронці. У приміщенні логістичної компанії-перевізника проведено обшук, у ході якого вилучено бойовий пістолет Люгер Р08.

Також проведено обшуки за місцем мешкання фігурантів у Кременчузі та Києві.

За місцем мешкання підозрюваного-киянина виявлено та вилучено 4 бойових пістолети, 334 бойові патрони, полімерну ємність з речовиною, схожою на порох, ніж-шабля 1859 року, штик-ніж, 2 дерев’яні ложе від гвинтівки Мосіна, 2 затвори, складові частини кулеметами ДП-27, магазин-диск від кулемету, пістолет, револьвер, ствол гвинтівки, п’ять набоїв 7,65 калібру, декілька мобільних телефонів, системний блок, квитанції, чеки та банківські картки.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції України в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3020