Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

Прокуратура оскаржує вирок суду та вимагає довічного позбавлення волі чоловіку, який стріляв по компанії відпочиваючих (ФОТО)

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області направлено апеляційну скаргу до Харківського апеляційного суду щодо оскарження вироку чоловіку, якого визнано винним в умисному вбивстві та незаконному зберіганні зброї (п. 1, п. 7 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 7 ч. 2 ст. 115; ч. 1 ст. 263 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Миколи Дементьєва, встановлено, що 27 червня 2020 року у Барвінківському районі у лісі відпочивала компанія людей, серед яких були і малолітні діти. До них підійшов 53-річний чоловік та став вимагати, щоб його відвезли додому. Почувши відмову, чоловік дістав бойовий пістолет Макарова та здійснив декілька пострілів у бік відпочиваючих. Після того, як у стрілка закінчились патрони, його затримали відпочиваючі.

26-річний чоловік, у якого стріляв зловмисник, від отриманих травм помер того ж дня. Ще один потерпілий, 36-річний чоловік, зазнав тяжких тілесних ушкоджень. Через отримані вогнепальні поранення потерпілому ампутували праву ногу.

23 березня 2021 року вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області стрілка визнано винним у незаконному носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу; закінченому замаху на умисне вбивство, умисному вбивстві (п.1, п.7 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 7 ч. 2 ст. 115; ч.1 ст. 263 КК України) та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

На думку прокурора, зазначене покарання не є достатнім, оскільки не відповідає ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень. У зв’язку з цим до Харківського апеляційного суду направлено апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції з вимогою призначити покарання у виді довічного позбавлення волі.
 
 
 






Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2589