Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю робіт з ремонту доріг та тротуарів загальною вартістю близько 2 млн гривень

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова до Господарського суду Харківської області направлено позовну заяву до Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та одного з ТОВ про визнання недійсними договорів про закупівлю робіт з ремонту внутрішньоквартальних доріг та тротуарів по вул. Академіка Павлова загальною вартістю близько 2 млн гривень.

Як розповів керівник окружної прокуратури Аміл Омаров, вивченням офіційного веб-порталу публічних закупівель «Прозорро» встановлено, що один з Департаментів Харківської міської ради, повинен був провести процедуру закупівлі робіт на загальну суму близько 2 млн гривень, але всупереч положенням законодавства про публічні закупівлі, здійснив поділ предмета закупівлі.

Так, замовник, не маючи права ділити предмет закупівлі на частини, з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів, умисно здійснив поділ предмета закупівлі з метою подальшого укладення договорів на виконання робіт з фірмою, якій за рішенням Антимонопольного комітету України не мала права приймати участь у тендерах.

Так, було укладено два договори: а саме 13.02.2020 було укладено перший договір на суму майже 950 тисяч гривень та 19.03.2020 на ту саму суму.

Таким чином, Департамент зобов’язаний був відхилити тендерну пропозицію вказаного підприємства або відмовити в участі у переговорній процедурі, але із зацікавленості у перемозі конкретної фірми схема була здійснена.

Наразі судом відкрито провадження по справі.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1995