Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

Перевищили службові повноваження — чотирьом поліцейським повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом оперуповноваженим Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактом перевищення службових повноважень групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365  КК України).

За даними слідства, 2 квітня 2020 року четверо поліцейських, які на той час обіймали посади оперуповноважених одного із секторів Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області (наразі — Харківського районного управління поліції № 2), перебували поруч з будинком, розташованим по вул. Дружби Народів у м. Харків та перевіряли інформацію про причетність громадян до незаконного обігу наркотиків. Зазначені поліцейські підійшли до жінки та, не представившись, не пред’явивши службових посвідчень, стали вимагати, щоб вона пояснила, з якою метою перебуває на вулиці.

Не отримавши відповіді, поліцейські силою затягнули жінку до автомобіля «Volkswagen Passat» та стали  погрожувати відвезти її до відділу поліції та звинуватити в розповсюдженні наркотичних засобів.

У цей час до автомобіля підійшов чоловік потерпілої та зробив зауваження щодо незаконності дій правоохоронців.

Вийшовши з автомобіля, поліцейські стали бити чоловіка, який заступився за свою дружину та повалили його на землю. Незважаючи на те, що потерпілий опору не чинив та просив припинити, правоохоронці заламали йому руки, одягли кайданки та продовжували наносити йому удари в обличчя та по тулубу.

При цьому один з поліцейських, використовуючи фізичну перевагу, продовжував незаконно утримувати жінку.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харкові) Територіального управління  ДБР, розташованого  в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2583