Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2021

Одержав 20 тисяч гривень неправомірної вигоди за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення — посадовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру начальнику одного з відділів ГУ Держгеокадастру в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Аміл Омаров, досудовим розслідуванням встановлено, що начальник одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Харківській області повідомив чоловіку, що може не складати стосовно нього протокол за фактом самовільного зайняття земельних ділянок, тобто правопорушення, передбаченого ст. 53-1   Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зазначені ділянки знаходяться біля села Мар’їно Богодухівського району Харківської області і належать до земель сільськогосподарського призначення.

За вказану «послугу» посадовець попрохав 20 тисяч гривень.

24 травня 2021 року начальник відділу ГУ Держгеокадастру одержав від чоловіка зазначену суму. Цього ж дня в автомобілі, яким користується фігурант, проведено обшук, у ході якого ці гроші вилучено.

31 травня цього року посадовцю повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі відділу Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1793