Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

Забруднення довкілля Первомайською виправною колонією: розпочато кримінальне провадження (ФОТО)

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони вод, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Романа Травкіна, окружною прокуратурою проведено перевірку стану системи водовідведення у Первомайській виправній колонії № 117. Так, встановлено, що у зазначеній установі відсутні локальні очисні споруди, а технічна документація щодо водовідведення об’єкту комісії не надавалась та не розроблялась. Крім того, водовідведення стічних вод, що утворилися в процесі господарсько-побутової діяльності, знаходиться на поверхні ґрунту і стікає в ріку Орілька, чим створюється небезпека для життя, здоров’я людей та довкілля.
 
За даним фактом Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охоронних вод, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).
 
Матеріали кримінального провадження скеровано до Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, для подальшого проведення досудового розслідування.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2043