Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

Незаконне виготовлення пального — у Мерефі припинено діяльність нафтопереробного заводу та вилучено 560 тонн нафтопродуктів

За процесуального керівництва обласної прокуратури в рамках досудового розслідування за фактом незаконного виготовлення пального, яке становить загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст. 204 КК України), припинено діяльність мінінафтопереробного заводу в м. Мерефа.

За даними слідства, на нафтопереробному заводі, розташованому в м. Мерефа Харківської області, виготовлялась недоброякісна продукція. Виготовлення пального здійснювалось шляхом змішування вуглеводної сировини, а саме низькооктанового бензину, спиртовмісних речовин та октанопідвищуючих домішок — так званих «присадок».
 
Реалізація недоброякісного пального здійснювалась через мережу автозаправних станцій на території Харківської області.
 
14 червня  цього року співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області спільно зі співробітниками управління Служби безпеки України в Харківській області, управління оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та військовослужбовців 10 окремого мобільного прикордонного загону «Дозор» Державної прикордонної служби України проведено санкціоновані обшуки. З незаконного обігу вилучено близько 560 тонн паливно-мастильних матеріалів, обладнання для його виготовлення та реалізації.
 
Слідчі дії тривають, призначено відповідну хімічну експертизу, після отримання результатів якої буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1929