Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

Прокуратура вимагає повернути у відання територіальної громади земельну ділянку вартістю 17 млн грн

Дергачівською окружною прокуратурою Харківської області до Господарського суду Харківської області направлено позовну заяву щодо скасування права оренди та повернення у відання територіальної громади земельної ділянки вартістю 17 млн грн.

За інформацією керівника окружної прокуратури Катерини Шевцової, встановлено, що у 2006 році на підставі розпорядження Дергачівської райдержадміністрації затверджено проєкт землеустрою та на 5 років надано в оренду сільськогосподарському кооперативу земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Загальна площа ділянки складає понад 17 га, а її вартість — 17 млн грн.
 
У 2011 році розпорядженням Дергачівської райдержадміністрації строк дії договору оренди продовжено до 17 березня 2016 року.
 
Окружною прокуратурою встановлено, що у 2015 році державним реєстратором Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області до державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі додаткової угоди до договору оренди внесено відомості щодо продовження строку дії договору оренди земельної ділянки до 9 лютого 2022 року. Однак відповідних рішень уповноваженого органу виконавчої влади щодо продовження строку оренди не було. Порушення норм чинного законодавства, а саме ч. 1 ст. 116, ст. 124 Земельного Кодексу України, стали підставою для направлення прокуратурою до суду позову про скасування права оренди та повернення в комунальну власність зазначеної земельної ділянки.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1790