Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Участь у злочинному зібранні на території СІЗО — так званому «смотрящему» повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру 43-річному так званому «смотрящему» за Харківським СІЗО за фактом участі у проведенні злочинного зібрання (ч. 1 ст. 255-2 КК України).

За даними слідства, в січні 2021 року раніше неодноразово засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів чоловік, який наразі відбуває покарання в ДУ «Харківський слідчий ізолятор», обіймає статус «смотрящего» та «наглядає» за дотриманням загальноприйнятих у злодійських колах неписаних законів поведінки у вказаній установі, організував злочинну діяльність.
 
Вказаний «смотрящий» поширював злочинний вплив як на території СІЗО, так і поза місцями позбавлення волі через довірених осіб. Також він розподіляв матеріальні блага серед засуджених осіб, тобто контролював так званий «общак», та організовував азартні ігри.
 
Крім того, достовірно знаючи, про запровадження на території України кримінальної відповідальності за участь у «сходці», зазначений слідчо-заарештований взяв участь у злочинному зібранні осіб, які здійснюють злочинний вплив. Під час сходки «смотрящий» призначив старших за різними корпусами СІЗО та розподілив між ними обов’язки для координації злочинної діяльності.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно з оперативним відділом державної установи «Харківський слідчий ізолятор» та відділом оперативно-розшукової роботи Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань.
 
Довідково: раніше зазначеному слідчо-заарештованому повідомлено про підозру за фактами умисного встановлення та поширення злочинного впливу в умовах СІЗО та зберігання з метою подальшого збуту наркотичних речовин (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Санкції статей передбачають покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2160