Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Перевозив 6 кг особливо небезпечної психотропної речовини – 31-річному чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 31-річному жителю Миколаївської області за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Ярослава Коптєва, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.06.2021 на стаціонарному посту поліції міста Валки працівники поліції зупинили автомобіль таксі.

При спілкування з водієм поліцейські помітили, що пасажир почав суттєво нервувати. На запитання поліцейських, чи має він при собі заборонені речовини, чоловік зізнався в тому, що перевозить особливо небезпечну психотропну речовину.

При огляді багажника виявлено та вилучено розфасовану особливо небезпечну психотропну речовину загальною масою близько 6 кг.

Зловмисника було затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 307 КК України.

Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 2380