Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Через неправильне розмитнення товарів завдали шкоди на суму близько 17 млн гривень — шестеро співробітників митниці постануть перед судом (ФОТО)

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 6 співробітників Харківської митниці ДФС за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив заступник начальника відділу обласної прокуратури Володимир Шевченко, досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018 року працівники Харківської митниці розмитнювали ввезений із-за кордону суб'єктом господарювання розчинник промислового призначення із вмістом метилового спирту з неправильним визначенням коду товару «Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності», через що занижувалися митні платежі до бюджету.
 
Через недбале ставлення до своїх обов’язків вказані особи завдали збитків державі на загальну суму близько 17 млн гривень.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювали співробітники оперативного відділу Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1829