Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

Прокуратура направила позов щодо стягнення з лісового господарства збитків, заподіяних природному середовищу у сумі майже 800 тис. грн – судом відкрито провадження у справі

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області до господарського суду Харківської області подано позовну заяву про стягнення з лісового господарства збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу у сумі майже 800 тис. грн.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Микола Дементьєв, у ході вивчення питання дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, використання і відтворення природних ресурсів окружною прокуратурою встановлено, що Державною екологічною інспекцією у Харківській області проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності ДП «Ізюмське лісове господарство».

Так,  за результатами проведення перевірки встановлено, що зазначеним суб’єктом господарювання порушені вимоги ст. 19, 64, 69 Лісового кодексу України, а саме права та обов'язки постійних лісокористувачів щодо забезпечення охорони лісів від незаконних рубок. Через недбалість державного підприємства у держави викрадено 550 дерев. Розмір завданих збитків державі складає майже 800  тис. грн.
 
Вказані порушення вимог законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 827